Zo zorg je voor een relaxte vakantie

Op vakantie gaan zorgt er natuurlijk voor dat je je helemaal kunt ontspannen. Even weg van alle dagelijkse verplichtingen en er lekker op uit gaan: ingrediënten om echt tot rust te komen. Maar niet elke vakantie zorgt voor complete ontspanning. Hoe zorg je ervoor dat jij echt tot rust komt zodat je na jouw vakantie er weer helemaal tegenaan kunt?

Goede voorbereiding

Op tijd alles boeken voorkomt een boel stress. Naast het op tijd boeken van de reis en accommodatie kun je ook van tevoren veel uitzoeken van wat je kunt gaan doen. Wanneer je goed voorbereid op pad gaat, zal dit voor meer rust zorgen. Daarnaast is het prettig om de boekingen bij de hand te hebben. Of het nu op de mail, in jouw Wallet of op papier is, wanneer je de boeking in een ogenblik tevoorschijn kan toveren tijdens de reis is dat ideaal. Daarnaast is het achterlaten van gegevens bij familie en/of vrienden handig wanneer je alleen op vakantie gaat.

Kies voor een rustige bestemming

Een stad is natuurlijk een heerlijke plek om uitgebreid musea en concerten te bezoeken, de stad te verkennen en te winkelen. Maar de drukte van de stad betekent ook veel prikkels. Wanneer je helemaal tot rust wil komen kun je ook kiezen voor een locatie middenin de natuur. Lange wandelingen maken, veel buiten zijn en weinig prikkels leiden gegarandeerd tot complete ontspanning! Zowel in Nederland als daarbuiten zijn genoeg mooie plekken om te ontdekken. Wil je genieten van de bergen, zee of toch van bossen? De keuze is reuze!

Complete ontspanning in de sauna

Wat werkt meer ontspannend dan een dagje naar de sauna? Op vakantie genieten in een wellnesshotel en van al haar faciliteiten zorgt voor ontspanning. Of je nu geniet van een welverdiende massage, stoombad of een infrarood sauna: tot jezelf komen gaat in ieder geval lukken. Ook voor je spieren en huid is dit fantastisch. Daarnaast is het een goede afwisseling wanneer je de rest van de vakantie vol hebt gepland met activiteiten. Hierdoor komt je lichaam tussendoor tot rust en heb je minder kans op blessures of andere pijntjes. Na een dag nog geen genoeg gekregen van de sauna’s en baden? Wanneer je kiest voor een wellness hotel kun je er altijd een dag – of twee – langer vertoeven.

Mobiele detox

Tijdens je vakantie alle dagelijkse dingen los willen laten? Door even afstand te nemen van je mobiele telefoon geniet je van extra rust. Hoewel het m lastig is en je toch graag bereikbaar wil blijven kun je er ook bijvoorbeeld voor kiezen om tijdelijk wat applicaties te verwijderen. Zo kun je in contact blijven met het thuisfront maar word je niet onnodig afgeleid door gebeurtenissen en posts op Facebook of Instagram. Ook kun je ervoor kiezen om alleen te bellen en te sms’en. Hierdoor hoef je minder rekening te houden met en aandacht te besteden aan andere dingen.

Met deze tips krijg jij hopelijk een welverdiende en vooral ontspannende vakantie!