Zo vind je een leuk vakantiehuisje op Texel

Texel is lekker dicht bij huis en er is genoeg te beleven als u hier tijdelijk een vakantiehuis gaat bewonen. Texel hoort bij de provincie Noord-Holland. Het strand, de duinen, lekker wandelen of mooie fietstochten, op stap met de boswachter of met een boottocht zeehonden bekijken en nog heel veel meer is er mogelijk. Het strand is maar liefst 30 kilometer lang. En wist u wel dat Texel de meeste zonuren op jaarbasis heeft van heel Nederland. Deze blog geeft informatie en tips voor het huren van een vakantiehuis op Texel. Een perfecte bestemming voor een midweekje weg.

Vakantie op Texel

De drukte en gezelligheid zult u vooral vinden bij De Koog waar vele strandtenten te vinden zijn. Wilt u rust, ga dan naar het meest zuidelijke punt op deze zandplaat. Voor de liefhebbers is er zelfs een naaktstrand. Omdat er op Texel veel te beleven is zijn vakantiehuizen populair, evenals de chalets, hotels, bungalows en campings. De vakantiehuizen en bungalows liggen vaak verscholen tussen de bossen of vlakbij het strand. Kiest u voor de wat luxere vakantieparken, dan is er vaak ook een zwembad en een restaurant aanwezig.

Aanbod op Texel

Op Texel zijn vele accommodaties waar men voor een lekker weekend weg of een echte vakantie terecht kan. Rondom het strand vind je ook veel vakantiehuizen geschikt voor honden. Je kunt hier heerlijk wandelen met jouw viervoeter. Ook het aanbod aan vakantiehuizen is uitgebreid, waardoor er voor iedereen wel een geschikte vakantiewoning te vinden is, mits men op tijd boekt natuurlijk.

  • Aan de rand van het oude centrum van Den Burg liggen 5 unieke vakantiehuizen. Deze liggen beschut in een bosrijke omgeving. Drie ervan kunt u terugvinden in een monumentale 17e eeuwse Texelse boerderij. De twee andere liggen er achter. Alle vijf zijn ze voorzien van alle comfort dat u maar kunt wensen. Naast veel beschikbare terrassen is er voor kinderen ook een speelplaats.
  • Vlakbij het dorpje Oosterend ligt het bekende hotel Prins Hendrik. Dit hotel ligt tussen twee mooie natuurgebieden, luisterend naar de namen De Schorren en De Bol. De Waddenzee is vlakbij. Dit hotel is uitermate geschikt voor mensen die even bij willen komen van de drukte van alledag.
  • Grenzend aan het Texelse dennenbos vindt u vakantiepark De Koorn-aar. Van hieruit zijn er heel veel fiets-, wandel- en ruiterroutes. De vakantiehuizen van dit vakantiepark staan vlakbij de badplaatsen De Koog en Den Burg, welke als centrum van het eiland worden beschouwd. Binnen een kwartier kunt u lopend de duin- en heidegebieden bereiken. Binnen 10 minuten bent u al fietsend op het strand. Wilt u meer informatie over dit vakantiepark, dan kunt u altijd terecht op de site van vakantiepark De Koorn-aar.
  • Het best uitgeruste vakantiepark van de wadden is vakantiepark de Krim. In dit vakantiepark op Texel vindt u naast 350 ruim uitgevoerde bungalows, ook nog 80 luxe chalets en 600 zeer comfortabele kampeerplaatsen. Het hele park is erg ruim van opzet. De vakantiehuizen hebben allemaal een grote tuin en zijn voorzien van alle gemakken die u zich maar kunt voorstellen. Waar u ook gaat vertoeven in dit vakantiepark, u hebt altijd de beschikking over diverse restaurants, een zwembad, een golfbaan, een schaatsbaan een slotracebaan en nog veel meer.