Waar moet je rekening mee houden als je een ondergrondse afvalcontainer wilt plaatsen?

Voor een appartementencomplex is het erg belangrijk dat er een ondergrondse afvalcontainer aanwezig is die ook niet zichtbaar is. Je kunt hier niet alleen veel ruimte mee besparen, maar ook maak je het makkelijker voor bewoners van een appartementencomplex om van hun afval af te komen. Hierdoor is en blijft het altijd schoon in het appartementencomplex, maar ook rond het appartementencomplex. Er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je een ondergrondse afvalcontainer wilt plaatsen. 

Er is voldoende ruimte nodig

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een ondergrondse afvalcontainer wilt laten plaatsen, is dat er voldoende ruimte nodig is. Er is niet alleen ruimte nodig voor het plaatsen van de containers, maar ook moeten de vrachtwagens die de containers komen ophalen er makkelijk bij kunnen. Mocht het om een oud appartementencomplex gaan, dan is het vaak nodig om een gedeelte van het appartementencomplex te verbouwen. Bij een nieuw appartementencomplex kan je natuurlijk bij de bouw er rekening mee houden dat er ondergrondse afvalcontainers geplaatst moeten worden. 

De containers moeten toegankelijk zijn

Naast dat er voldoende ruimte nodig is waar de containers kunnen komen te staan, is het ook belangrijk dat deze ruimte toegankelijk is voor de werknemers van de afvalverwerker. Een afvalverwerker werkt met een schema dat erg afwisselend is. Hierdoor is het goed mogelijk dat ze de containers niet elke keer op hetzelfde moment komen ophalen. Het is natuurlijk ook niet fijn om als eigenaar van een appartementencomplex telkens de deuren of poorten van de ruimte te moeten openen. Het is daarom erg verstandig om de ruimtes toegankelijk te maken voor iedereen. 

Het huren van meerdere ondergrondse containers kan prijzig zijn

Een van de andere belangrijke punten waar je rekening mee moet houden als je ondergrondse containers wilt plaatsen, is dat dit soms erg prijzig kan zijn. Dat heeft ermee te maken dat ondergrondse containers groot van formaat zijn, er veel afval in terecht kan, maar ook dat zulke containers vervoerd moeten worden door een speciale vrachtwagen. Het is een optie om dit door te berekenen aan de huurder van een appartement, maar ook kun je zelf de verschillende afvalverwerker vergelijken om te achterhalen welke partij het goedkoopst is.