Bed and breakfast

Bed and breakfast

Het Engelse begrip bed and breakfast staat voor een overnachting in een woonhuis. Hier kan je tegen betaling bij mensen aan huis of op hun land logeren/overnachten. Waar is het concept begonnen? Het concept is geboren tijdens de grote depressie. Mensen stonden klaar voor elkaar en wouden mensen die het moeilijk hadden een betaalbare manier van vakantie bieden. Ook verkregen de mensen op deze manier een extra inkomen. Na de jaren dertig nam de vraag hierna af. De laatste jaren zien we hier wel weer een stijging in. Dit komt omdat het vaak om low budget accommodaties gaat.

Het kleinschalige principe

Het kleinschalige principe van de bed and breakfasts zorgt voor een goede klik met de mensen die bij jouw komen logeren. Vaak word het als extra gebruikt naast de functie van wonen of het hebben van een agrarisch gebruik.
Gemiddeld hebben de meeste bed and breakfasts 5 slaapplaatsen.
Dit is zodat de nevenfunctie ook uitvoerbaar blijft naast het dagelijkse werk wat de meeste hebben.
Wanner je dit bijvoorbeeld voor 7 of meer personen zou doen dan heb je al snel personeel nodig.
Of het moet zijn dat je hoofdinkomen hieruit bestaat dan zou je het zelf nog wel kunnen doen.
De meeste Europese landen hanteren dan ook een grens van zeven kamers bij bed and breakfasts.
Anders moeten de bedrijven zich pension, hostel of hotel gaan noemen.

Bed and breakfast België

België en Duitsland zitten in de top van het aantal bed and breakfast bedrijven die in het land gevestigd zijn. Met de unieke plekjes die je door heel België kunt vinden is er altijd wel een bijzonder bestemming te vinden. Ook wanneer je niet op 1 plek wilt blijven is het bezoeken van verschillende bed and breakfasts populair. De mensen noemen het ook wel eens de gouden combinatie van vakantie en thuis in 1 concept. Het is nu tijd voor jou om de Belgische Ardennen te verkennen of de Vlaamse kust te gaan bewonderen.

MEER TE WETEN KOMEN

Vlaamse jeugdherbergen

Jeugdreizen

Vakantieparken